Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Μνημεία Σύμβολα - Μάρτυρες του Παρελθόντος


   

    




    Το σχολικό έτος 2012-13, στις 22-23 Μαρτίου,  ενόψει της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της ΕΠΑΣ Καισαριανής- 2ου Σ.Ε.Κ. Αθηνών   (νυν  1ο ΕΠΑΛ  Καισαριανής- 2ου Ε.Κ. Αθηνών), ανέλαβαν  τον  καθαρισμό του μεταλλικού υπαίθριου μνημείου του γλύπτη Απόστολου Φανακίδη που βρίσκεται στη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, στην Καισαριανή.

     Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγραμματισμού πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων του 2ου ΣΕΚ Αθηνών για το σχολικό έτος 2012-13, με σκοπό τη σύνδεση των εργαστηρίων με την τοπική κοινωνία και τον Δήμο Καισαριανής, πραγματοποιήθηκε στην Καισαριανή.

         Στο σύνδεσμο που υπάρχει θα δείτε πληροφορίες για τις φθορές που μπορεί να υποστεί ένα υπαίθριο μνημείο από τις περιβαλλοντικές συνθήκες και την ανθρώπινη μεταχείριση, καθώς επίσης και τις επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν για τον καθαρισμό του.
  
      Οι  παλιοί συμμαθητές μας,  μας μίλησαν για την μοναδική εμπειρία που βίωσαν  καθώς  είχαν τη δυνατότητα να δουλέψουν σε ένα αυθεντικό  μνημείο  και σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.
Κ. Α.