Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Οι Πυροβολημένες Πολυκατοικίες της Καισαριανής



Οι Πυροβολημένες Πολυκατοικίες της Καισαριανής

Τι είναι αυτό που συνδέει μια κατάφυτη αυλή, μια  μπουγάδα απλωμένη στο σύρμα, μια παλιά μπετονιέρα, μια μισογκρεμισμένη πόρτα, μια αυλή με πέτρινο στηθαίο που είχε χρησιμοποιηθεί ως  γήπεδο ποδοσφαίρου από τους πιτσιρικάδες της γειτονιάς και τοίχους τρυπημένους από σφαίρες;














Όλα αυτά είναι εικόνες που απαθανατίσαμε σε μια βόλτα μας σε μια γειτονιά της Καισαριανής, έναν μικρό παράδεισο, ένα συγκρότημα κατοικιών που έμεινε στην ιστορία γιατί συνδέεται άμεσα με τα Δεκεμβριανά γεγονότα. Εκεί έλαβε χώρα η μάχη της Καισαριανής της οποίας τα σημάδια  είναι ανεξίτηλα πάνω στους τοίχους των πολυκατοικιών, ακόμη και σήμερα, οι γνωστές σε όλους Πυροβολημένες Πολυκατοικίες.














3 σχόλια:

  1. ας μην ηταν οι αγγλοι και θα θρηνούσαμε σήμερα....οι ιδιοι οι αριστεροι είπαν οτι καλύτερα που εχασαν..αφηστε που οι περισσοτεροι ηταν συνεργατες των γερμανων...τωρα πως αντισταθηκαν μονο αυτοι το ξερουν !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΤΡΟΠΗ και αίσχος να γράφονται τέτοια, για την ιστορία της πατρίδας μας. Οι μόνοι που τα ισχυρίζονται αυτά είναι οι απόγονοι των ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ, οι δοσίλογοι της εποχής εκείνης!
      Και όσον αφορά του "αριστερούς" που λένε τέτοια, μάλλον εννοείς του ανανήψαντες, τους προσκυνημένους.

      Διαγραφή
    2. ΝΤΡΟΠΗ και αίσχος να γράφονται τέτοια, για την ιστορία της πατρίδας μας. Οι μόνοι που τα ισχυρίζονται αυτά είναι οι απόγονοι των ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ, οι δοσίλογοι της εποχής εκείνης!
      Και όσον αφορά του "αριστερούς" που λένε τέτοια, μάλλον εννοείς του ανανήψαντες, τους προσκυνημένους.

      Διαγραφή